érdekességek

GYIK

Mennyi fondantra van szükségem?

A szükséges fondant mennyisége a projekt méretétől függ. Kérjük, látogasson el az oldalon lévő fondant kalkulátort.

Hogyan kell átgyúrni a fondant?

Az átgyúrás a legfontosabb lépés a fondant sikeres használatához. Megmunkálásakor mind a fondant, mind a modellés virág massza rugalmasabbá válik. A legjobb eredmény elérése érdekében gyúrja kisebb részletekben a terméket, amíg a fondant puha és repedés nélkül hajlítható lesz, majd keverje össze. Ha nagy mennyiségeket használ, tárolja a fondant minden egyes részét műanyag csomagolásban.

Átgyúrhatom a fondant dagasztó gépben?

Igen, mind a fondant, mind a virág és modell massza átgyúrható dagasztó gépben, bár javasoljuk, hogy az átgyúrást kézzel végezze a termék megfelelő állagának elérése érdekében. Dagasztógép használata esetén megtörténhet, hogy túl sok levegőt adhat a termékhez.

Milyen típusú sodrófa a legjobb a fondant kinyújtásához?

Bármilyen tetszőleges sodrófát használhat. Mi a forgó fogantyúval ellátott szilikonos felületű sodrófát javasoljunk. A fondant vékonnyá nyújtása kissé nehéz, de amennyiben egy fogantyúval ellátott sodrófát használ, könnyebb lesz a folyamat, mert a nyomás általában erősebb a széleknél. Ennek következtében a fondant oldala vékonyabb lesz, mint a középső rész. A fondant vékonnyá nyújtásának a titka, hogy a nyújtást a közepétől a széle fele végezze. Nézze meg az ajánlott eszközök listáját.

Milyen a vastagságura érdemes nyújtani a fondant?

A tortára kerülő megfelelő vastagság körülbelül 3-5 mm. Természetesen a felhasználásnak megfelelően ettől eltérő vastagság is lehet.

Hogyan lehet sima és egyenletes vastagságú lapot nyújtani?

A fondant előkészítésekor a nyújtáshoz három lépést kell követni.
  • Először gyúrja át a fondant a megfelelő állagig.
  • Ezután készítsen a fondantból tökéletes golyót. Győződjön meg arról, hogy a fondant golyóban nincsenek repedések.
  • Utoljára simítsa le a kész golyót kézzel.
Most a fondant készen áll arra, hogy megfelelő vastagságura legyen nyújtva. Ez a folyamat rendkívül fontos, mivel a fondant esetleges hiányosságai (nem egyenletes vastagság; levegőbuborék) a nyúlást felerősíti, és ez a termék repedéséhez, szakadásához vezethet.

Hozzáadhatok színezéket a fondanthoz?

Amennyiben lehetséges, a legjobb, ha színes fondantokat kever össze egy adott szín elérése érdekében, mivel a színes adalékanyagok potenciálisan megváltoztathatják a fondant állagát. Ha színezéket használ egy adott szín elérésére, javasoljuk gélfesték használatát. Viseljen eldobható kesztyűt a kézfej elszíneződésének az elkerülése érdekében. A színezés menete : kezdje a fondant átgyúrásával, majd ossza fel négy egyenlő golyóra. Merítsen egy fogpiszkálót a színes gél festékbe, és dörzsölje rá az egyik fondant golyóra. Gondosan gyúrja be a színt a fondantba, amíg az teljesen el nem keveredik. Ismételje meg a színfolyamatot a fennmaradó három golyóval. Amikor befejezte az egyes részek színezését, gyúrja vissza mindegyik részt egy golyóba.