érdekességek

GYIK

Első lépések

Mennyi fondantra van szükségem?

A szükséges fondant mennyisége a projekt méretétől függ. Kérjük, látogasson el az oldalon lévő fondant kalkulátort.

Hogyan kell átgyúrni a fondant?

Az átgyúrás a legfontosabb lépés a fondant sikeres használatához. Megmunkálásakor mind a fondant, mind a modellés virág massza rugalmasabbá válik. A legjobb eredmény elérése érdekében gyúrja kisebb részletekben a terméket, amíg a fondant puha és repedés nélkül hajlítható lesz, majd keverje össze. Ha nagy mennyiségeket használ, tárolja a fondant minden egyes részét műanyag csomagolásban.

Átgyúrhatom a fondant dagasztó gépben?

Igen, mind a fondant, mind a virág és modell massza átgyúrható dagasztó gépben, bár javasoljuk, hogy az átgyúrást kézzel végezze a termék megfelelő állagának elérése érdekében. Dagasztógép használata esetén megtörténhet, hogy túl sok levegőt adhat a termékhez.

Milyen típusú sodrófa a legjobb a fondant kinyújtásához?

Bármilyen tetszőleges sodrófát használhat. Mi a forgó fogantyúval ellátott szilikonos felületű sodrófát javasoljunk. A fondant vékonnyá nyújtása kissé nehéz, de amennyiben egy fogantyúval ellátott sodrófát használ, könnyebb lesz a folyamat, mert a nyomás általában erősebb a széleknél. Ennek következtében a fondant oldala vékonyabb lesz, mint a középső rész. A fondant vékonnyá nyújtásának a titka, hogy a nyújtást a közepétől a széle fele végezze. Nézze meg az ajánlott eszközök listáját.

Milyen a vastagságura érdemes nyújtani a fondant?

A tortára kerülő megfelelő vastagság körülbelül 3-5 mm. Természetesen a felhasználásnak megfelelően ettől eltérő vastagság is lehet.

Hogyan lehet sima és egyenletes vastagságú lapot nyújtani?

A fondant előkészítésekor a nyújtáshoz három lépést kell követni.
  • Először gyúrja át a fondant a megfelelő állagig.
  • Ezután készítsen a fondantból tökéletes golyót. Győződjön meg arról, hogy a fondant golyóban nincsenek repedések.
  • Utoljára simítsa le a kész golyót kézzel.
Most a fondant készen áll arra, hogy megfelelő vastagságura legyen nyújtva. Ez a folyamat rendkívül fontos, mivel a fondant esetleges hiányosságai (nem egyenletes vastagság; levegőbuborék) a nyúlást felerősíti, és ez a termék repedéséhez, szakadásához vezethet.

Hozzáadhatok színezéket a fondanthoz?

Amennyiben lehetséges, a legjobb, ha színes fondantokat kever össze egy adott szín elérése érdekében, mivel a színes adalékanyagok potenciálisan megváltoztathatják a fondant állagát. Ha színezéket használ egy adott szín elérésére, javasoljuk gélfesték használatát. Viseljen eldobható kesztyűt a kézfej elszíneződésének az elkerülése érdekében. A színezés menete : kezdje a fondant átgyúrásával, majd ossza fel négy egyenlő golyóra. Merítsen egy fogpiszkálót a színes gél festékbe, és dörzsölje rá az egyik fondant golyóra. Gondosan gyúrja be a színt a fondantba, amíg az teljesen el nem keveredik. Ismételje meg a színfolyamatot a fennmaradó három golyóval. Amikor befejezte az egyes részek színezését, gyúrja vissza mindegyik részt egy golyóba.

TÁROLÁS

Meddig lehet használni a SugarFlex fondant miután először felbontottam?

Feltéve, hogy nem került nedvesség a zacskóba vagy a vödörbe, és újra megfelelően lezárják, akkor a lejárati időn belül újra felhasználható. A csokoládé fondant körülbelül három hónapig újra felhasználható. Felhívjuk figyelmét, hogy a fondant környezeti hőmérsékleten lehet tárolni.

Hűteni kell e a kész tortát?

Hűtés nem szükséges, de akkor javasoljuk, ha fogyasztás előtt napokkal korábban elkészül a torta vagy tejes, vajas alapú krémet használ a fondant alatt (lásd a fenti kész sütemény tárolási idejét). Hűtéskor a legjobb, ha a süteményt lefedik, vagy műanyag csomagolással lezárják és karton dobozba helyezik, mivel a legtöbb hűtőszekrény – a háztartási vagy kereskedelmi célú hűtőszekrények – magas páratartalommal rendelkeznek, ami vízcseppek képződését okozhatja az elkészített tortán.

Ha úgy döntöttem, hogy lefagyasztom a fondanttal borított tortát, hogyan kell azt kiolvasztani?

Ha úgy dönt, hogy lefegyasztja a tortát erre azt javasoljuk, hogy tegye bele egy műanyag zacskóba, és tegye egy dobozba. Ez nem csak megvédi a tortát, de megakadályozza azt is hogy külső szagokat megába szívja. A fagyasztóból történő kivétel után először helyezze a tortát a hűtőszekrénybe, és hagyja kiolvadni. Amikor a torta kiolvadt kivesszük a hűtőből, majd eltávolítjuk az összes csomagolást, hogy megakadályozzuk a páralecsapódás kialakulását. Addig ne végezzen további dekorációs munkákat, amíg a torta egésze el nem éri a szobahőmérsékletet. A torta belsejének is át kell melegednie szobahőmérsékletre.

HIBAELHÁRÍTÁS

Miért vannak a kész tortám fondantján légbuborékok?

Ennek egyik oka az, hogy amikor kivette a vajkrémmel bevont tortáját a hűtőszekrényből, akkor nem nedvesítette meg azt, hogy a fondant megfelelően megtapadjon a felületén. Időnként a hűtőszekrényben a vajkrémmel bevont torta felülete kiszárad, ezért azt javasoljuk, hogy enyhén nedvesítse lehűtött gyenge cukoroldattal a felületet mielőtt a fondant ráhelyezné , hogy az megtapadjon rajta.
Ne felejtse el, ha kiveszi a süteményét a hűtőszekrényből, és nagyon meleg helyiségbe kerül (azaz otthon vagy üzletben nincs légkondicionáló a nyári hőségnél), adjon 5-10 percet a süteményének, hogy a környezeti hőt átvegye mielőtt tovább haladna a lefedéssel. Nem kell, hogy a sütemény teljesen szobahőmérsékletre melegedjen, csak hagyja, hogy a hűtést követően a lecsapódó pára a felületről eltünjön mert így megakadályozható, hogy a fondant alá sok víz kerüljön.
Ennek másik oka az lehet, hogy a töltelékben lévő levegő felszabadul és csapdába esik a fondant alatt. Különösen a gyümölcstöltelékes krémek hajlamosak levegőt kibocsátani, amikor melegszenek.
Egy jó tanács, amelyet érdemes betartani, függetlenül attól milyen krémmel töltöttük meg a tortát, menekülési utat kell biztosítani a levegőnek. Egy szívószállal szúrjuk meg a tortát, miután a beborítottuk fondanttal, óvatosan nyomja bele a szívószálat a süteménybe, hogy az elég mélyen menjen bele ahhoz, hogy elérje a töltési réteget. Ezt elhelyezheti a tortán olyan helyeken, amelyekről tudható, hogy később dekorációval fogják borítani. A sütemény méretétől függően ezt többféle helyen lehet a süteményen, a tetején az oldalán, lehetővé téve, hogy a levegő kiszivárogjon a szívószálon keresztül, és ne essen csapdába a torta belsejében. Hagyja ezeket szabadon néhány órára a legjobb eredmény elérése érdekében.
Ha már kialakultak buborékok, és nem használta a szívószálas technikát, akkor van egy egyszerű trükk, amelyet használhat: szúrja át a buborékokat egy (nem közvetlenül a közepén) egy tűvel, és simítsa le a fondant.

Miért csúszik le a fondant a tortámról?

Ennek egyik oka az lehet, ha olyan vajkrémet használ a torta bevonásakor, amelynek magas a víztartalma, másik oka a túl vastag vajkrém a használata. A vajkrám célja, hogy „ragasztóként” szolgáljon a sütemény és a fondant között, de ha túl sok az okozhatja a fondant csúszását, különösen magas hőmérsékleten vagy magas páratartalom esetén.

Miért néz ki a borított süteményem fondantje "elefántbőrként"?

Ennek leggyakoribb oka az, amikor a SugarFlex fondant az átgyúrás és kinyújtás után túl sokáig nem használták fel és a felülete elkezdett kiszáradni. Ennek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy csak annyi anyagot vegyen ki és dolgozzon át, amennyit felhasznál. A torta lefedésekor dolgozzon gyorsan, az átgyúrás, a kinyújtás és a lefedés a simítást egymás után végezze el. A fondant megmaradt részét tegye vissza a zacskóba ügyelve arra, hogy azt szorosan lezárja mert bármilyen levegő, amely bejut a termékbe, kiszáradást okoz. Az élelmiszer-színezőanyagok egyes márkái, típusai a fondant repedését okozhatják. Javasoljuk a már kész színes SugarFlex fondant használatát, azok megfelelő arányban történő egybegyúrását a kívánt szín eléréséhez, vagy ha ez nem lehetséges, gélpasztákkal színezzük a fondant.

TERMÉKLEÍRÁS

Milyen allergiákat kell tudnia?

Örömmel mondhatjuk, hogy a fondant a virág és modell masszáink allergénmentesek,
  • glutén
  • tej
  • szója
  • dió

A SugarFelx vegán?

A SugarFlex fondant 100% vegán. A felhasznált glicerin növényi eredetű.

Milyen színeket és kiszerelést kínál?

Termékeinket sokféle méretben, élénk színekben kínáljuk. Minden színünket az adott régióra vagy országra vonatkozó előírások alapján fogalmaztuk meg. További információkért látogasson el weboldalunkra.

Hozzátehetek valamit a fondanthoz, hogy úgy működjön, mint a gumimassza?

Igen. Ha azt akarja, hogy a fondant inkább úgy viselkedjen, mint a virág vagy modell massza, akkor hozzáadhat Tylose vagy CMC port . Kis mennyiségben adja a port a fondanthoz (kb. 1–1,5 teáskanál / font), és minden adagolást követően alaposan gyúrja bele a cukormasszába, amíg el nem éri a megfelelő rugalmas állagot.

Milyen pálmaolajat használunk?

A SugarFlex termék előallításához csak transz-zsírsav mentes olajakat használunk.

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

Milyen termék tesztelést végez?

A SugarFlex fejlesztési részlegén teszteljük az általunk gyártott összes fondant, virág és modell masszát. Teszt burkolásokat hajtunk végre, és rendszeresen ellenőrizzük és osztályozzuk a szín, illat, íz, rugalmasság, simaság, textúra és aroma tulajdonságait.

Milyen tanúsításai vannak?

A SugarFlex büszke arra, hogy világszerte elismert HACCP tanúsítvánnyal rendelkezik.

Mi az eltarthatósági idő és mit jelent a lejárati dátum?

Termékeink eltarthatósági ideje gyártástól számított 12 hónap. Minden egyes terméket gyártási számmal (LOT) látunk el a jobb nyomonkövetés végett. Az előírásoknak megfelelően a csomagoláson (nap/hónap/év) jelezzük azt az időpontot ameddig a termék felhasználható. Ez a dátum azt jelenti, hogy a termékünk optimális textúrájának, ízének, színének és aromájának megtartása érdekében a jelzett időpontig célszerű felhasználni. Miután kinyitotta a fondant, feltételezve, hogy továbbra is a szavatossági időn belül van, és megfelelően kezelték és tárolták (lásd Tárolás), azt javasoljuk, hogy 6 hónapon belül használja fel. A csokoládéhoz 3 hónapot ajánlunk. Felhívjuk figyelmét, hogy az összes fondant, virág és modell masszát a környezeti hőmérsékleten lehet tárolni. Ha a masszákat hosszan tartó napsütés éri az befolyásolhatja azok állagát és színét.